Argint 925, ce inseamna acest marcaj si cat de bune sunt bijuteriile de genul

Argint 925, ce inseamna acest marcaj si cat de bune sunt bijuteriile de genul
Cu siguranta ati observat pe site-ul nostru dar si pe altele care comercializeaza bijuterii marcajul de argint 925. Daca v-ati pus vreodata intrebarea ce inseamna el si ce importanta are in alegerea unei bijuterii, va putem raspunde acum simplu si obiectiv la aceste intrebari.
 

Istoria argintului

Pentru a putea intelege acel marcaj, trebuie sa intelegem cum sunt fabricate bijuteriile si tipul de aliaj folosit la crearea lor. Argintul a fost folosit inca din antichitate de catre aristocrati pentru fabricarea veselei si a altor obiecte din jurul casei, datorita valorii sale care nu se pierdea in timp. Odata cu avansarea tehnologica insa si cu cererea din ce in ce mai mare de bijuterii din argint, producatorii au inteles ca argintul in stare pura de 99.9% nu este fezabil. De ce? Pentru ca argintul pur este foarte moale si s-ar deforma usor la orice presiune aplicata intr-un timp scurt, facand astfel bijuteriile create din argint sa fie fragile si suspcetibile in timp la rupturi sau fracturi majore. 


Cum s-a creat argintul 925

Pentru a crea astfel bijuterii care sa reziste in timp, producatorii s-au gandit sa combine argintul cu alte aliaje precum zinc, nichel sau cupru. Prin urmare, argint 925 reprezinta puritatea bijuteriei formata din 92,5% argint si restul de 7,5% alte aliaje care sa-i intareasca compozitia. Inainte acest tip de aliaj mai purta si denumirea de Sterling Silver si mai avand anumite stante precum SS, STER, STG de la denumirea de Sterling Silver.
 

Este argintul 925 o alegere sigura?

Da, acest tip de aliaj este perfect pentru orice bijuterie, avand o rezistenta ridicata in timp si la uzura si o valoare pe piata ridicata datorita procentajului ridicat de argint din ele. 
 

Cum pot stii ca bijuteria este una din argint sau suflata doar?

Daca va aflati intr-un magazin care nu va inspira incredere si vreti sa faceti un test rapid pentru a va asigura ca bijuteria este din argint si nu doar suflata, folositi un magnet. Daca acel accesoriu se lipeste de magnet, inseamna ca este din tinichea si suflata cu argint, ceea ce face accesoriul de o valoare redusa. Orice comerciant de incredere insa va stanta pe langa 925 si marcajul firmei sale sau a producatorului bijuteriei pe langa pentru a va asigura de puritatea ei. 

Exista si situatii cand bijuteria este de o dimensiune redusa, precum cercei cu forma minuscula sau incuietori la bratara, cand marcajul nu poate fi aplicat pentru ca nu exista o suprafata indeajuns de mare pe care sa se stanteze. Aici trebuie sa mergeti pe increderea oferita comerciantului sau puteti sa comparati aspectul lor cu alte bijuterii de care sunteti siguri ca sunt din argint. 
 

Concluziile sunt:

- bijuteriile nu pot fi din argint pur 100% pentru ca s-ar deforma foarte usor si nu ar rezista in timp
- marcajul 925 este unul folosit de toti comerciantii de bijuterii si nu denota ca acele bijuterii sunt de slaba calitate
- puteti sa cumparati cu incredere accesorii de argint 925
- daca aveti indoieli cu privire la calitatea argintului, folositi un magnet sa vedeti daca bijuteria se lipeste de el

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!