Aur 585, ce inseamna si ce reprezinta?

Aur 585, ce inseamna si ce reprezinta?
In lumea bijuteriile si a bratarilor exista multi termeni neintelesi de majoritatea persoanelor. Asta nu inseamna ca ei sunt secrete bine pazite de industrie, ci doar anumite prescurtari folosite pentru a intelege mai usor tipul de aliaj folosit la un accesoriu si modul in care este creat acesta. Un termen de genul il reprezinta Aur 585. 
 

Ce inseamna Aur 585 si cat de bune sunt bratarile facute din acesta?


Nu este un termen ambiguu, ci este cat se poate de la obiect. Bijuteriile in prezent sunt create din diferite tipuri de aliaje, in functie de preferintele clientului si de pretul acestora. De aceea industria a clasifica aurul in functie de karate sau forma karatage. Acestea se impart intre 14, 18 si 24 de karate. Diferenta in acestea o reprezinta puritatea aurului folosit in construirea acelei bijuterii. Aurul pur de 24K este rar folosit la construirea bijuteriilor, fiind in acelasi timp costisitor cat si foarte moale si usor de indoit sau deformat. 

Aurul nu este un metal dur, de aceea pentru bijuterii el a fost imbinat cu diverse alte aliaje pentru a-i creste duritatea si a-l face mai rezistent in timp si la purtari indelungate. In cazul inelelor de logodna sau a bratarilor din aur, cel mai des intalnit procentaj este de 14K si 18K. Aurul de 14K are o puritate de 58,3% a aurului si este imbinat cu diverse aliaje precum cupru, zinc, argint si placare cu rodiu in anumite situatii. 

Dar daca aurul de 14K are puritate de 58,3%, de la ce vine denumirea de 585? Marcajul 585 a aparut dupa ce anumiti bijutieri au vrut un aliaj putin mai efiecient decat cel de 14K, astfel incat puritatea acestuia a crescut la 58,5%. Nu exista diferente majore de pret sau cantitate intre aurul de 14K si cel stantat 585. Diferenta o realizeaza producatorul care alege o gramaj putin diferit intre cel de 14K si cel 585. 

Exista diferite tipuri de aur 585, in diferite culori in functie de preferintele fiecaruira. Sunt trei la numar, galben, alb si roze gold. Noi lucram cu accesorii aur 585 de culoare galbena din urmatoarele motive:
 

Avantaje aur 585 14k de culoare galbena


- este rezistent in timp la purtari dese si nu se deformeaza, nefiind foarte maleabil
- cea mai populara alegere pentru bijuterii zilnice sau inele de logodna
- este culoarea naturala a aurului si nu are nevoie de interventii cosmetice
- cea mai usor de intretinut culoare dintre cele trei
- se potriveste la orice ocazie sau eveniment
 

Concluzia

Prin urmare accesoriile facute din aur 585 sunt de o calitate ridicata si sunt potrivite pentru o folosire zilnica. Va invitam sa vizualizati sectiunea de bratari aur de pe siteul nostru pe a va alege un accesoriu unic, pe care sa il gravati cu numele sau mesajul dorit. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!