Cum sunt construite bijuteriile din argint
Gravarea pe care o puteti observa pe diverse modele, argint 925, inseamna ca bijuteria este creata din 92,5% din argint pur si 7,5% din alte aliaje care solidifica formatul. De aceea bijuteriile din argint dezvolta o anumita patina a timpului, din cauza aliajelor in plus, de obicei a cuprului. Dupa multiple purtari, aspectul se schimba si bijuteria preia un aspect mat, uneori cu anumite pete de decolorare din cauza cuprului folosit la crearea aliajului. Realitatea este ca aceste schimbari sunt normale, fiind cauzate de reactia cu ph-ul din piele, a oxigenului sau a umezelii din aer. Nu trebuie sa va speriati, asta nu inseamna ca accesoriul dvs nu este din argint, ci inseamna ca trece printr-un proces normal de maturare.Exista bijuterii din argint care nu se degradeaza?
Majoritatea bijuteriilor din argint din comert sunt create cu aliaj 925, de aceea este normal ca pe acestea sa apara patina timpului. Exista anumite bijuterii din argint care sunt placate cu rodiu, ceea ce le opreste procesul de oxidare in timp. Placarea cu rodiu este folosita la modele care sunt fabricate in masa, de catre companii din industria modei si nu numai. Este un procedeu ce nu se foloseste la aliajul folosit pentru bijuterii.
Cand trebuie curatata o bijuterie de argint?
Sunt multe persoane care prefera aspectul matuit alt bijuteriilor de argint, motivand ca astfel au un aer mai vintage si aspectul devine mai unic in comparatie cu alte modele noi. In ultimii ani au inceput sa fie apreciate modelele cu un aspect mai mat, care nu stralucesc si ies in evidenta. Daca insa va deranjeaza amprenta pe care timpul si natura a pus-o asupra bijuteriilor, exista diferite metode de curatare.Cum pot curata bijuteria din argint?
Exista multe tehnici care sugereaza ca bicarbonatul poate fi folosit pentru curatare, fie prin inmuierea bratarii sau a accesoriului in apa impreuna cu bicarbonat, fie prin frecarea acestia cu o carpa moale si bicarbonat dupa. Este o metoda simpla, care poate fi facuta acasa, insa pentru a fi complet siguri, va recomandam sa folositi solutii speciale pentru curatarea argintului care se gasesc in comert. Bicarbonatul sau alte solutii precum otetul pot ataca in timp bijuteria daca s-au folosit in exces si pot duce la degradarea acestia. Concentratia de acid este una ridicata, ducand la o reactie agresiva in aliajul de argint. Puteti incerca de asemenea daca aveti rabdare sa frecati cu o carpa moale din bumbac fara nicio solutie bijuteria, iar aspectul ei sa va imbunatati considerabil.
Acestea fiind spuse, nu va speriati daca observati ca accesoriile din argint isi schimba aspectul in timp sau daca se matuiesc. Este un proces complet normal si natural. Puteti sa le purtati cu incredere in continuare, sau puteti sa le curatati pentru a le ajuta sa revina la aspectul intial.